Shaftesbury Terrace

Project Cost $900,000 – $1,100,000

This standout north facing home with its luxury finishes, smart glass, soaring building height — plus exceptional coastal views — is nothing short of an engineering feat in design and construction. The complexity of the site and the many challenges it presented demanded endless creativity and quality craftsmanship, which resulted in bestowing the enviable coastal lifestyle. 

Drive up to the street level to a double-width aggregate lined driveway, an auto-controlled panel-lift door opening to an extra-large triple car garage with direct access into the home.

An oversized Victorian Ash contemporary swing door opens to an impressive 3.8 metre ceiling height and eye-catching luxe finishes, including a Basalt stone floor-to-ceiling feature wall, complementing the interior textures & designer-style colour scheme.

A custom designed Entertainer’s kitchen, complete with an extensively fitted Butler’s pantry, a smart stone island bench incorporating a 4-person breakfast bar which adjoins the impressively large, open plan dining & living areas, with tall sliding doors opening to the casual terrace entertaining.

The indulgent master suite captures the sensational uninterrupted view of the sea & coastline, through to Semaphore, and is further complimented with an enviable sized walk in wardrobe and ensuite with floor to ceiling tiles and a full-sized luxury bath.

An equally impressive lower level of the home features 3m ceilings, a large central family room complete with kitchenette facilities, three extra-large additional bedrooms, all with built in robes, and a family sized bathroom. A home office is located adjacent to the entry of the home and is fitted with floor to ceiling storage cupboards.

This home is packed with impressive features including a custom designed staircase which also incorporates a wine storage room with a feature glass wall, an internal five-person elevator for added convenience and a practical floorplan that has allowed the seamless integration of light and space.

The imposing residence boasts an impressive façade and has been designed to showcase the immaculate interiors and elegance throughout.

Environmental Sustainability

Suspended off the ground, this home encompassed many designed and considered elements to aid in environmental sustainability. Comfort Plus glazing and concrete floors were used for heat capture and were accompanied with shading devices to manage winter and summer solar access. There was a high insulation specification, with heavy Earthwool insulation externally and internally, for passive control of temperature fluctuations, combined with a sold brick central wall for thermal mass and roof blanket. The internal areas were zoned for independent heating and cooling, and windows were placed to take full advantage of breezes to promote cross-flow ventilation. This home has a striking presence on a remarkable site and undeniably asserts itself through sheer volume and intricacy.