Shaftesbury Terrace

locationMarino
floor area427 m2
completion2019

The complexity of the site demanded endless creativity and quality craftsmanship. Drive up to the street level to a double-width aggregate lined driveway, an auto-controlled panel-lift door opening to an extra-large triple car garage with direct access into the home. An oversized Victorian Ash contemporary swing door opens to the interior textures and designer-style colour scheme. A home office, located adjacent to the entry of the home, is fitted with floor-to-ceiling storage cupboards.

This home is packed with impressive features including an internal five-person elevator for added convenience and a practical floorplan that has allowed the seamless integration of light and space.

 

Environmental Sustainability

Suspended off the ground, this home has been designed to aid in environmental sustainability. It features Comfort Plus glazing and concrete floors for heat capture, and shading devices to manage winter and summer solar access. There was a high insulation specification, with heavy Earthwool insulation externally and internally, combined with a solid brick central wall for thermal mass and a roof blanket. The internal areas were zoned for independent heating and cooling, and windows were placed to take full advantage of breezes to promote cross-flow ventilation.

This standout north facing home boasts exceptional coastal views and is nothing short of an engineering feat in design and construction. Its luxury finishes and smart glass, together with the soaring building height, provide a remarkable presence on the site. The walk out pool area bestowing an enviable coastal lifestyle.

The custom-designed Entertainer’s kitchen, complete with an extensively fitted Butler’s pantry, boasts a smart stone island bench incorporating a 4-person breakfast bar. Adjacent to the open plan dining and living areas, the kitchen is perfect for entertaining. Another impressive feature of this home is the custom-designed staircase, which also incorporates a wine storage room with a feature glass wall.

The impressively large open plan dining and living areas are a key element of this home, complete with tall sliding doors opening to the terrace, allowing for a seamless flow between the indoors and outdoors. The home is further adorned with an eye-catching Basalt stone floor-to-ceiling feature wall, complementing the luxurious finishes.

The indulgent master suite captures the sensational uninterrupted view of the sea & coastline, through to Semaphore, further complimented with an enviable sized walk-in wardrobe and an ensuite with floor to ceiling tiles and a full-sized luxury bath. The lower level features 3m ceilings, three extra-large additional bedrooms with built-in robes, and a family-sized bathroom.